Déva Démosz a FEI Fiatal Lovak Világbajnokságán


A Kaizinger Balázs (Kanizsa Lovasklub) által lovagolt Déva Démosz képviselte Magyarországot a lovastusa szakág FEI Fiatal Lovak Világbajnokságán Le Lion d’Angersben (FRA) 2015. október 15-18. között. Déva Démosz egy kisbéri fajtájú 6 éves sárga mén, tulajdonosa és tenyésztője a dunaújvárosi Reál-Száll Bt.

Az idén 30. alkalommal megrendezésre kerülő FEI Fiatal Lovak Világbajnokságára két kategóriában (6 és 7 éves lovak) összesen 103 nevezés érkezett. A 6 éves lovak versenyében, ahol Déva Démosz is versenyzett, összesen 35 ló állt starthoz. A magyar páros a díjlovaglás után 63,71%-kal a 20. helyen állt. A terepversenyben Déva Démosz kétszer, az ötös kombináció „B” elemén, valamint a nyolcas kombináció „A” elemén ellenszegült, így Kaizinger Balázs feladta a versenyt.

A 6 éves lovak bajnokságát a regnáló olimpiai és Európa-bajnok Michael Jung (GER) által lovagolt holsteini fischerIncantas nyerte, második a KWPN fajtájú The Quizmaster, lovasa Merel Blom (NED), harmadik az ír tenyésztésű SRS Adventure és Sophie Richards (IRL) lett.

A 7 éves lovak bajnokságát szintén holsteini ló nyerte, Mr Bass Laura Collett (GBR) lovaglásában. Második helyet Upsilon és Thomas Carlile (FRA) szerezte meg, míg harmadik helyen Eiskonig és Vincent Martens (BEL) végzett.

Részletes eredmények ITT érhetők el.