Biztonság & Tiszta Sport


FEI Military Statisztikai Jelentés 2004-2012
Megjelent a 2004 és 2014 közötti időszakot átölelő statisztikai jelentés, ami ITT tekinthető meg.


Éves Kockázatkezelési Szeminárium – biztonság mindenek előtt
A military egy lépéssel közelebb került a sport nemzetközivé tételéhez, amikor 22 ország Nemzeti Biztonsági Biztosainak (NSO) volt lehetősége megosztani ötleteiket és tapasztalataikat a hatodik, éves Kockázatkezelési Szemináriumon, az Olasz Lovas Szövetség rendezésében, Rómában, január 26-27-én.


Baleset- és felelősségbiztosítás
A Magyar Lovassport Szövetség honlapjáról letölthetők a 2012. évtől érvényes biztosítások tájékoztatói és kötvényei.


NSO beszámoló, Budapest, 2011. február 18.
A Nemzetközi Lovas Szövetség irányelvei, nemzeti és nemzetközi statisztikai adatok, a 2011. január 29-30-án Londonban tartott Biztonsági Megbeszélés tanulságai.


FEI Lovastusa Kockázatkezelési Akcióterv a középpontban
Összesen 22 ország Nemzeti Biztonsági Tisztségviselői (NSO) gyűltek össze január 29-30. között Londonban a FEI éves NSO megbeszélésén. A bemutatott 2010. évi statisztikák alapján elmondható, hogy a nemzetközi versenyek és a résztvevők számának növekedésével szemben az esések gyakorisága csökkenő tendenciát mutat.


A FEI Lovastusa Bizottsága értékelte a biztonsági mellények balesetvédelmi hasznát
A FEI Lovastusa Bizottságának a felfújódó biztonsági mellények terepversenyen történő használatáról tartott megbeszélését követően a Bizottság nyilatkozatot adott ki, melyben javasolja a Nemzeti Szövetségek és a lovasok számára, hogy kísérjék fokozott figyelemmel a legújabb fejlesztésekről szóló híreket és mérlegeljék a mellények használtatának előnyeit.


A FEI elindítja új kockázatkezelési programját a lovastusa sportban
Egy új, az egész világra kiterjedő, a terepveresenyek baleseti statisztikájának javítását célzó Lovastusa Kockázatkezelési Irányelv és Akcióterv került bevezetésre a harmadik alkalommal megrendezett éves FEI Biztonsági Értekezleten, a svédországi Malmöben. A szakág hatéves statisztikai adataira alapozott Akcióterv egy megbízható és jól működtethető rendszer, mely a lovastusa kockázati tényezőinek megfigyelését, a nemzetközi adatok és ötletek szabadabb áramlását fogja jelenteni annak érdekében, hogy jobban megértsük az esések és bukások alapvető okait.


Anti-dopping ismertető (pdf)
Ez az ismertető a sportolóknak nyújt segítséget a Lovak Doppingellenes és Ellenőrzött Gyógykezelésére vonatkozó szabályok megértéséhez. A jogi szabályok technikai jellegűek és olyas valakit, aki nem jogi személy, eléggé összezavarhatnak. De egy sérthetetlen, jogilag megalapozott, a sportolók érdekeit is védő, szabályozó rendszer megalkotásához bizonyos mennyiségű jogi bonyolultság elkerülhetetlen volt. Tehát ez egy útmutató a sportolók részére – jogi zsargon és zavaros fogalmak nélkül – csak azon magyarázatokkal, melyeket valóban ismerniük kell.
FEI Eventing Risk Management


PÁLYATERVEZÉSI ÉS -ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ  -  A NÉMET SZÖVETSÉG AJÁNLÁSAI

A legfrissebb FEI Tereppálya Tervezési Útmutató


FEI Clean Sport

Magyar Lovasszövetség - Dopping ellenes oldal