Beszélgetés a 2009. évi bajnokkal


A kaposvári OB nevezése lezárult, és a résztvevők közt nem találjuk a tavalyi bajnokot. Sárközi Csaba még mindig Németországban lovagol Andreas Dibowski mellett, nem messze a híres luhmühleni pályától. Csabit idei eredményeiről és közeli terveiről kérdeztük.

Mi az oka annak, hogy idén nem veszel részt a Magyar Bajnokságon?

- Nagyon örültem, hogy tavaly három alkalommal is versenyezhettem otthon. Tavasszal Kaposváron, nyáron a nagykanizsai Ländliche EB-n, ősszel pedig Mátészalkán, az OB-n indultam. Az, hogy Magyar Bajnok lettem, kimondhatatlan élmény volt számomra és rendkívül büszke vagyok rá. Szerettem volna ismét indulni a megtisztelő címért, de sajnos idén - a verseny időpontja miatt - nem tudok részt venni a Magyar Bajnokságon. Ennek az az oka, hogy Hokuspokus-szal, egy ötéves arab felvér ménnel (tulajdonosa: Elke Behrend, London) minősültem a Warendorfban megrendezésre kerülő Bundeschampionatra, melynek időpontja egybeesik az OB időpontjával. A ló és tulajdonosa számára a warendorfi részvétel nagyon fontos, és természetesen én magam se szívesen hagynám ki, hiszen már az is nagyon komoly eredmény, hogy minősültünk, de egy ott elért jó eredmény igen sokat jelentene mindannyiunk számára. Ezért idén ki kell hagynom a Magyar Bajnokságot, de ez nem jelenti azt, hogy jövőre ne készülnék ismét ringbe szállni, ha módom lesz rá.

Tavaly Charly Brownnal versenyeztél idehaza. Vele mi a helyzet? Együtt vagytok még?

- Természetesen együtt vagyunk, amit ezúton is köszönök a ló tulajdonosának, Cornelia von Blohnak. Charlyval idén eddig öt nemzetközi military versenyen voltunk. Május végén CIC2*-on indultam vele Wahlsdorf-Liepe-ben, ahol rendkívül kiegyensúlyozott díjlovaglást mutatott be (73,1%), mellyel a 4. helyről vártuk a terepversenyt. Ott viszont egy megállással sikerült begyűjtenünk 20 hibapontot és némi időbüntetést, s ezzel a 40. helyen zártuk a versenyt az 50 fős mezőnyben. Ezt követte június közepén Fürstenau, ahol CCI1*-on versenyeztünk, és 65,8%-os díjlovaglással, valamint hibátlan terep és ugró eredménnyel 5. helyen végeztünk a 35 lovas közt. Július elején Holzerode CIC1* versenyén vettünk részt, ahol szintén kiváló díjlovaglást sikerült bemutatni (70,1%), az ugrópályán azonban leesett egy rúd, így végeztünk a 46 fős mezőnyben 4. helyen. Következett július végén Sahrendorf, ahol CIC2* kategóriában indultunk, s 66,1%-os díjlovaglással, hibátlan tereppel és egy verőhibával a 39 fős mezőny 14. helyén zártunk. Legutóbbi versenyünk most volt a hétvégén (aug. 26-29.) Schenefeldben, ahol ismét CIC2*-on indultunk. Ez a verseny egyébként CIC3*-W HSBC Világkupa forduló és a német bajnokság döntője is volt. A CIC2* kategóriában 29 induló volt, és 64,6%-os díjlovaglással a 13. helyről vártuk a terepversenyt, amit azonban sajnos nem tudtunk befejezni. Charly versenytervében szerepel még CIC2* Langenhagen szeptember 10. és 12. között. Remélem, hogy sikerül majd jó eredménnyel zárni ezt az egyébként elég sikeresnek mondható évet.

Az eddigi eredményekhez szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk. Továbbiakban is várjuk a legfrissebb híreket!