Bemutatkozás - KAPOSVÁR

Hazai versenyek - Kaposvár www.lovasakademia.hu
Bemutatkozás    Látogató info    Kaposvári Military 2017    Támogatók    Korábbi versenyek    Elérhetőségek

Szeretnénk röviden bemutatni a Kaposvári Lovasakadémia főbb tevékenységeit, szolgáltatásait, mely Magyarországon egyedülálló, és természetesen európai normákat követve európai színvonalú.
Mivel Európában is kiemelkedő a magyar lovaskultúra, ezért intézményünk nemcsak hazánkból, hanem Európa számos országából, de elmondhatjuk, hogy Európán kívülről is rendszeresen visszatérő vendégekkel büszkélkedhet.

A korábban Pannon Lovasakadémia Vadgazdálkodási Tájközpont Felnőttképzési és Szaktanácsadási Intézet néven működő intézmény 2006. január 1-től átkerült a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumához és EC Lovasakadémia néven néz szembe az új kihívásokkal. Az EC és a Lovasakadémia menedzsmentje a kor kihívásait szem előtt tartva 4 pontban határozza meg a működési illetve fejlődési irányokat.

Oktatás

Kapcsolódva a Kaposvári Egyetem nemzetközileg elismert oktatásához az Akadémia részt vesz az egyetemi oktatásban. Ezen kívül folytatva a hagyományokat, kiemelt szerepet játszik a hazai lovas szakember képzésben. (belovagló, lovas sportoktató és középfokú edző)

Sport

A Lovasakadémia által létrehozott Lovasakadémia Sport Club egyedülállóan Magyarországon szinte minden lovas szakágban képviselteti magát. Versenyzőink sikeresen szerepelnek a hazai és nemzetközi versenyeken.

Versenyszervezés

Az Akadémia rendelkezik Közép-Európa legnagyobb fedett lovardájával (70x30m), s méretén kívül talajminőségét tekintve a legjobban szolgálja ki a hazai és nemzetközi versenyzők igényeit. Szintén Kaposvár ad otthont számos nemzetközi és hazai országos szintű versenyeknek több lovas szakágban is pl.: military, díjlovaglás, díjugratás, lovastorna valamint évek óta a téli fedettpályás díjugrató kupasorozatnak is.

Rendszeresen - évtizedekre visszamenőleg - visszatérő kiemelt rendezvény tavasszal a Mesterek Tornája díjugrató verseny, ősszel pedig a Díjlovagló Világkupa, a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete szervezésében az Országos Kanca Sajátteljesítmény Vizsga és a Szent Mihály napjához kötődő Kaposvári Állattenyésztési Napok.
A kiemelt versenyeken kívül rendszeresen otthont ad díjugrató megyei bajnokságoknak, edzőtáboroknak lovas szakágakban– Póni Klub Szövetség, Lovastusa szakág - , és nem lovas szakágakban is pl: öttusa.

Sérült gyermekek lovagoltatása


Az Akadémia eddig is és a jövőben is fokozottan részt kíván venni a fogyatékos gyermekek terápiás célú lovagoltatásában. Jelenleg 40-50 különböző fogyatékkal élő - autista, Down kóros, daganatos betegségben szenvedő - gyermek lovagol az intézményben. Végső cél, hogy az Akadémia a régió lovasterápiás központja legyen.

Az eddig leírtakból is látszik, hogy a Lovasakadémia több ponton vesz részt a magyar lovas életben. A további fejlődéshez számos beruházásra van szükség, mely fejlesztések közül már megvalósult a kültéri lovaspályák legmodernebb technológiával való felújítása, valamint új military tereppálya építése. Így a nyári időszakban is lehetővé vált, hogy lebonyolítsunk több sikeres hazai és nemzetközi military, díjugrató, valamint western versenyt, amit a jövőben is folytatni szeretnénk.

Továbbá célunk, hogy a terápiás lovagoltatásban részt vevő gyerekeknek tiszta, jó levegőjű, szép környezetben biztosítsuk a nyári időszakban is gyógyulásukat. Mind a téli, mind a nyári rendezvényeket, és terápiás lovagoltatást jelentős médiaérdeklődés kíséri.