Befejeződött az Alltech FEI Lovas Világjátékok™ military tesztversenye


A military szakág versenye, másodikként a jövő évi Alltech FEI Lovas Világjátékok™ tesztversenyeinek 2013-as sorozatában, Vittoria Panizzon és Merlots Magic győzelmét hozta vasárnap Caenban (FRA), az olasz páros a tavaly szeptemberi ír CCI** nyertese Ballindeniskben.

Az Olasz Légierő lovasa, aki 30. születésnapját a következő hónapban ünnepli, díjlovaglás után vezetett és megtartotta első helyét, miután hibátlanul teljesítette Pierre Michelet pályatervező 26 akadályból álló tereppályáját, Haras du Pin csodálatos vidékén.

Az állatorvosi vizsgálatot vasárnap reggel 7:30-kor tartották Haras du Pinben, mielőtt a lovakat visszaszállították a caeni lovas központba, a végső díjugrató feladatra. Az első három helyen álló lovas négy hibaponton belül várta a díjugratást, ahol a két ausztrál kihívó, Christopher Burton (Graf Liberty) és Andrew Hoy (Cheeky Calimbo) ütötte a kettes ugrás második elemét, így Panizzon lélegzetvételnyi előnyt kapott. Hihetetlen, de Merlots Magic ugyanazt az akadályt verte le, utána viszont hibátlan marad, így nyertek.

Andrew Hoy megtartotta második helyét, de az őt követő ausztrál Christopher Burton visszacsúszott a negyedik helyre, Maxime Livio mögé, aki Qalao Des Merst lovagolva legjobb hazaiként harmadik lett.

„Nagyon izgatott vagyok,” mondta Panizzon az eredményhirdetés után, „Ő nem a legjobb díjugratásban. Korábban sohasem voltam Haras du Pinben, fantasztikus környezet és tényleg gyönyörű pálya. Biztos vagyok benne, hogy jövőre a Világjátékok népszerű lesz a lovasok körében, fantasztikus verseny lesz, ha hasonló szintű segítséget kapunk, és ha a hangulat is hasonló lesz, mint tavaly Londonban.”

A tesztversenyen lehetősége volt a rendező bizottságnak számos technikai és logisztikai kihívást tesztelni, ami főként a két különböző helyszínen rendezett CCI versenyből adódott, beleértve a lovak szállítását Haras du Pin és Caen között. 44 ló és 20 nemzet lovasai konvojban tették meg a 78 kilométer hosszú utat.

„Nagyon aggódtam a konvoj miatt,” mondta a military szakág felelőse, Jean-Marc Varillon, „de a Peden Bloodstock fantasztikus munkát végzett, most már bízok a konvojban. Nagyon boldog vagyok a tereppályát illetően. Sok munkát fektetünk a talajba, arra számítunk, hogy 2014-ben tökéletes lesz. Összességében megvan az alap, dolgozhatunk a részleteken.”

Laurent Cellier, az Alltech FEI Lovas Világjátékok™ sport igazgatója is nagyon elégedett a második tesztversennyel. „Tudjuk, hogy még sok munka áll előttünk 2014-ig, de a nemzeti szövetségek visszajelzése nagyon jó. A legfontosabb a konvoj, a talaj, a tereppálya, az önkéntesek és a versenyrendező csapat tesztelése volt. Most már pontosan tudjuk mi szükséges a legjobb Világjátékok megrendezéséhez.”

„Nagyon jó tesztverseny volt,” mondta a Catrin Norinder. „A rendező jól irányította csapatait és nagyon hasznos volt a nemzeti szövetségeknek, hogy megértsék, hogyan működik a szervezés és a szervező bizottságnak, hogy megértésék a résztvevő nemzetek aggodalmait is. Nagyon sok különböző feladat van egy ilyen, óriási versenyen, a tesztverseny elengedetlen része, hogy megbizonyosodjunk minden működik-e.”

A military verseny második volt a tesztversenyek sorozatában, a jövő évi Alltech FEI Lovas Világjátékok™ előtt. A harmadik a fogathajtás lesz, ami jövő héten (augusztus 23-25.) kerül a középpontba a Hippodrome-ban, Caenban, míg a főhelyszínén, a Stade d’Ornanon, a díjlovaglás és díjugratás tesztversenyét rendezik 2014 júniusában.

Részletes eredmény ITT érhető el.


FEI PRESS RELEASE