Andrew Nicholson vette át a vezetést a HSBC Ranglistán, a londoni olimpia után


Andrew Nicholson került az első helyre a HSBC Ranglistán az idei, londoni olimpia után.

Nicholson, a 2012-es londoni olimpián bronzérmes új-zélandi csapatvezetője, 46 pontos előnnyel vezeti a ranglistát, William Fox-Pitt (GBR) előtt, aki április óta volt az éllovas. Az idei olimpia volt Andrew Nicholson hatodik olimpiája.

Az új-zélandi Jonathan Paget (29), aki 18 évesen kezdett el lovagolni és 2010-ben indult először CCI4* versenyen, a harmadik helyre zárkózott fel, 21 ponttal megelőzve a negyedik helyen lévő Boyd Martint (USA).

Michael Jung (GER), aki új rekordot állított fel a lovassportban, hiszen ő az első lovas, aki egy időben megszerezte az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki címet is, jelenleg az ötödik helyen áll.

Mary King (GBR), aki a hatodik olimpiáján vett részt, a brit lovastusa csapat legidősebb és legtapasztaltabb tagjaként, a harminchatodik helyről került a hatodik helyre a ranglistán.

“Andrew Nicholson nagyban hozzájárult az új-zélandi csapat kiváló eredményéhez az olimpiai játékokon, és nagyon jó a HSBC Ranglista éllovasaként látni.” mondta Jim Ellis.

HSBC Ranglistát egy 12 hónapos időszak alapján állítják össze, a mostaniban 2011. szeptember 1. és 2012. augusztus 2. között elért eredmények számítanak.

FEI PRESS RELEASE