ALLTECH FEI Lovas Világjátékok 2014


A 2014-es normandiai Lovas Világjátékok Szervező Bizottsága nyilvánosságra hozta a listát, amelyben a nyolc, megrendezésre kerülő szakág szervezőit tüntetik fel, akik az FEI egyik legnagyobb rendezvényén fognak majd tevékenykedni.

Díjugratás: Frédéric Morand – a Rolex FEI World Cup™ Bordeaux-i minősítőjének technikai vezetője.
Díjlovaglás és Para-Díjlovaglás: Didier Ferrer – CDI3* rendezője Biarritz-ban és több nemzetközi versenynek Vidauban-ban. Mellette fog dolgozni egy para-dijlovaglás szakértő is aki hamarosan csatlakozik a csapathoz.
Lovastusa: Jean-Marc Varillon – a Pau-ban megrendezett HSBC FEI Classics™ technikai vezetője.
Fogathajtás: Jean-Pierre Brisou – CAI Compiègne rendezője.
Távlovaglás: Nicolas Wahlen – CEI1, 2, és 3* Compiègne rendezője.
Vaultige: Philippe Rossi – a 2011-es junior és felnőtt voltizs Európa-bajnokság rendezője, illetve a 2012-es voltizs világbajnokság rendezője, Le Mans-ban
Reining: Michèle Pfender – 2002 óta nemzetközi bíró

“Az FEI két és fél évvel a Normandiában megrendezésre kerülő Alltech FEI Lovas Világjátékok előtt állította össze ezt a Szervező Csapatot”– mondta az FEI főtitkára, Ingmar De Vos.
“Ez a csapat olyan profikból áll össze, akiknek rengetek tapasztalatuk van, hiszen sok nemzetközi rendezvény szervezésében vettek már részt, és természetesen a normandiai szervezőkkel is szoros együttműködésben fogunk dolgozni, hogy egy felejthetetlen rendezvényt hozhassanak létre.”

“A technikai tudásukon kívül elhivatottságuk és rengeteg tapasztalatuk miatt lettek kiválasztva, hogy egy csapatként dolgozzanak” – mondta Fabien Grobon, a 2014-es Lovas Világjátékok Szervező Bizottságának elnöke.

A szervezők, akik Laurent Cellier vezetése alatt fognak majd dolgozni, a következő hónapban csatlakoznak a normandiai csapathoz, hogy részt vegyenek egy kétnapos bevezető kurzuson, ahol majd találkoznak az FEI vezetőivel. A szervező csapat a 2012-es londoni olimpián is részt vesz majd, ahol belepillanthatnak abba, hogy egy ilyen nagy kaliberű nemzetközi eseménynek milyen technikai és anyagi vonzatai vannak, ezen kívül találkoznak a versenyző nemzetekkel is a Greenwich Parkban.

A normandiai, 2014-es Alltech Lovas Világjátékok technikai programja 2013-ban ér majd véget.


FEI PRESS RELEASE