A 2013-as szezon végéig marad a HSBC


HSBC, a Nemzetközi Lovas Szövetség platina partnere, a 2013-as sorozat végével befejezi az együttműködést a FEI-vel, miután hat évig volt a military széleskörű szponzora.

A világméretű bank óriás, ami nevét adta a 2008-ban megalakuló HSBC FEI Classics™-hez, a sorozat névadó szponzora marad a jelenlegi ciklus végéig, azaz a szeptemberi burghley-i (GBR) versenyig. Pau (FRA) és Adelaide (AUS), ahol a 2013/2014-és sorozat kezdődik, a HSBC támogatását fogja élvezni, valamint a HSBC Ranglista megnyeréséért járó díj 2013 végén is átadásra kerül.

„Öt csodálatos évünk volt a HSBC FEI Classics sorozatban, valamint még egy hátra van, a sorozat hatalmas sikert ért el” – mondta Giles Morgan, a HSBC csoport szponzorációs vezetője. „A döntést, hogy a FEI-vel történő partnerségnek véget vessünk , nagyon nehéz volt meghozni, de a bankszektor nehéz időszakon ment át. Átalakítottuk a sport-szponzorációs tervet, ami 2013-tól sajnos nem tartalmazza a nemzetközi military versenyeket.”

A FEI főtitkára, Ingmar De Vos hálás, hogy a HSBC támogatja a lovassportot. „HSBC-vel mint szponzorral igazán jó volt együtt dolgozni. A HSBC FEI Classics sorozat hatalmas népszerűségnek örvendett, mind a lovasok, mind a sportot kedvelők körében, és a HSBC szponzorációja a pénzdíjak nagyfokú emelkedését jelentette a lovastusa sportban. Ennek eredményeként többször jelent meg a médiában, így növekedet a sport nézettsége. Nagyon sajnáljuk a HSBC távozását, most természetesen új szponzort keresünk a sorozatnak.”


FEI PRESS RELEASE