Zöldülnek a sövények Alagon


Húsvét előtti napokban Alagon járt Ronald Alexander, a FEI kiemelt tereppálya-tervezője, aki egyebek mellett a tavalyi Fiatal Lovas Európa-bajnokság (Blair Castle, Nagy-Britannia) pályájának terveit készítette, az idei Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokságon (Strzegom, Lengyelország) pedig a pályatervező tanácsadója.

Ronald Alexander a FEI Fejlesztési Programjának keretében másodszor járt hazánkban. Ezúttal azért látogatott el Alagra, hogy asszisztensével, Jobbik Ákossal, és a verseny rendezőjével, Bus Antallal, részletesen felmérjék a lehetőségeket és kijelöljék a tereppályák vonalvezetését, megállapodjanak a szükséges földmunkákban és a fix akadályok kialakításának módjában. Kétnapos látogatása végén CCI* és CIC** pályákra tett javaslatot, s kérte, hogy a jövő évi háromcsillagos terveket figyelembe véve, a megfelelő előrehaladás érdekében ebben a két kategóriában írjon ki versenyt a rendező és a szövetség.

„A kiváló talaj és a számtalan gyönyörű sövény remek feltételeket kínál egy kiváló pályához. Egyedülálló lehetőségek vannak itt, melyeket igyekszünk is kihasználni. Ha minden jól megy, Európa keleti felének egy újabb military központját sikerül majd kialakítani Alagon. Úgy tűnik, itt minden adott ehhez” – jegyezte meg Ronald Alexander, aki még két látogatást tervez az idei verseny előtt, mely szeptember 21-23. között kerül majd megrendezésre az Alagi Tréningközpontban.A verseny oldala