Véget ért a XIV. Nagykanizsai Military


Az indulók több, mint fele külföldről érkezett. Ekkora érdeklődés nemcsak a military szakág versenyein ritka, hanem a legnépszerűbb lovas szakágak, a díjugratás, díjlovaglás, vagy a fogathajtás vonatkozásában is kiemelkedő. A népes mezőny több, mint fele nemzetközi kategóriában indult. Ez is újdonság, hiszen ezidáig a nemzeti versenyszámok adták a nagyobb létszámot, a nemzetközi versenyszámok pedig - noha ezek adják a verseny rangját - csak "töltelék" programként szolgáltak. Immár van olyan versenyhelyszín, amely iránt olyan érdeklődés mutatkozik, hogy ki tud mozdulni e holtpontról, és talán elindulhat a nemzetközi siker útján.

A versenyre összesen kilenc országból érkeztek lovasok. A magyarok mellett itt jártak Anglia, Ausztria, Bulgária, Csehország, Olaszország, Románia, Spanyolország és Ukrajna lovasai.

A CCI2*-os kategóriában versenyző Erica Watson (GBR) a versenyt követően megköszönte a lehetőséget, hogy részt vehetett e gyönyörű versenyen:
"Nagyon jó volt ez a rendezvény. Meg voltam elégedve mindennel. Az elhelyezésünk nagyon jó volt, és meg kell mondanom, tényleg gyönyörű helyen van ez a pálya. Egyébként a pályával kapcsolatban csak annyit, hogy nem gondoltam, hogy ilyen technikás pályát fogok itt találni, de nagyon meg voltam elégedve vele. Jól lovagolható, barátságos akadályok voltak, a talaj megfelelő volt - helyenként göröngyös, de sokkal jobb, mintha mély lett volna. A szúnyogokkal nem tudtam mit kezdeni, de ez máshol is okoz problémát. Tényleg jó verseny volt, elhihetik, jártam már elég sok helyen."

A CIC2*-os kategóriában indult Roberto Rotatori (ITA), a tavalyi EB csapat ezüstérmese, egyéni hetedik helyezettje, aki 2009-ben a badmintoni CCI4*-os versenyen negyedik helyen végzett. Az olasz lovas végül a negyedik helyen végzett Nagykanizsán.
"Nagyon könnyen megközelíthető a helyszín. A rendezés kiváló, a pálya gyönyörű és  nagyon jól kialakított. Örülök, hogy eljöttem ide versenyezni. Ha tehetem, vissza fogok térni Önökhöz."

Bízunk a további sikeres folytatásban.

Az eredményeket megtalálja a verseny oldalán.

Részletes összefoglalónkat és a versenyről készült képeket hamarosan megtekintheti honlapunkon.