Tanintézeti Lovastusa Bajnokság 2009 Kaposvár


2009. október 10-11-én Kaposváron kerül megrendezésre a Tanintézeti Lovastusa Bajnokság.


Versenykiírás
 

NEVEZÉS: http://military.lovasszovetseg.hu/
Nevezési díj: 2009 Nemzeti Lovastusa Szabályzat szerint Ló szállás: mobil boksz: 15.000 Ft/verseny + ÁFA /ló (alomszalmát tartalmazza) Nagybálás széna a helyszínen vásárolható.

Díjak, Pénzdíjak: 2009 Nemzeti Lovastusa Szabályzat szerint, pénzdíj kifizetése számla, illetve személyi juttatásként 40% adóelőleg levonásával, amelyről a rendező igazolást ad ki.

A verseny, a 2009. évi Magyar Lovastusa Szabályzatában leírtak szerint kerül megrendezésre, az ott nem szabályzott kérdések tekintetében az FEI 23. kiadás és a 2004. évi Lovastusa Memorandum az irányadóak. Bármely előre nem látható és kivételes helyzetben a jelenlévő hivatalos személyek hatáskörébe tartozik a sportszellemiségnek megfelelő döntés meghozatala, ami a lehető legjobban közelít a hivatkozott szabályzatok és a Memorandum irányelveihez.
A versenyen résztvevő lovakat kizárólag az érvényes (berajzolt diagram, oltások, vérvételi eredmények!) lóútlevél bemutatása esetén lehet lerakni! A sportlovaknak, ill. a lovasoknak 2009. évre érvényes licenc-l kell rendelkezniük!

Az általános- és középiskolás bajnokságban indulók részére szülői engedély, valamennyi résztvevő számára iskolalátgatási bizonyítvány bemutatása kötelező!

A terepversenyen gerincvédő, hárompontos sisak használata, ill. a lovas versenyzői egészségügyi lap megléte kötelező! Bármelyik hiánya kizárást von maga után!
Óvási díj: 10.000 Ft.
Óvásokat a csapatvezetők kötelesek írásban a versenybíróság elnökének benyújtani. Az óvási díj a pénzdíj alapot növeli.

Minősülés a Bajnokságokra
A Bajnokságon egy lovas egy lóval indulhat. A Nemzeti Lovastusa Szabályzat 2009. VI. fejezet 2. és 2.3. pontja szerint. Csapatok nevezése a Nemzeti Lovastusa Szabályzat 2009. VI. fejezet 5.3. pontja szerint.

JOGI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS

Sem a szervező bizottság, sem a rendező bármely képviselője nem vállal felelősséget semmilyen veszteség, káreset, baleset, sérülés vagy betegség esetén sem embert, sem lovat vagy egyéb állatot, sem tulajdont illetően.

BIZTONSÁG ÉS EGÉSZSÉGMEGÓVÁS
A versenyrendező köteles megtenni mindent a legjobb belátása szerint minden résztvevő és a versenyen jelenlevők biztonsága és egészségének megóvása érdekében. Ennek érdekében minden résztvevőnek és jelenlevőnek is minden tőle telhetőt meg kell tenni a balesetek elkerülése érdekében, és el kell fogadni a TD és a versenyrendező utasításait.

Minden egyesületnek, versenyzőnek jó felkészülést, valamint eredményes versenyzést kívánunk!


Rendezőség