Sárközi Csabáról írnak a Hamburger Abendblatt című napilapban


A Hamburger Abendblatt című német napilap 2012. november 17-i számában cikk jelent meg a tizenkét éve Németországban elő, háromszoros bajnokról, Sárközi Csabáról.

A Robert Scheid által írt cikk részletesen ír Csaba Németországban töltött éveiről, elért eredményeiről és edzőiről, többek között az olimpiai bajnok Andreas Dibowskiról. A cikk kitér még a jelenleg általa munkában tartott lovakról és terveiről a jövőre nézve, amiben szerepel három csillagos vagy magasabb szintű versenyen való részvétel is.

Részletek a cikkből:

Sárközi Csaba (35) majdnem kilenc órát tölt nyeregben naponta és jelenleg tizenegy lovat képez ügyfelei megbízásából. „És hány ló van az Ön tulajdonában?” Egy mosoly kíséretében érkezik a válasz. „Egy sem.”, válaszol megdöbbentően Csaba. „Egy saját ló elterelné a figyelmemet”, magyarázza az egész életét a négylábúaknak és a lovastusának szentelő lovas. „Teljes mértékben az állatokra és az ügyfeleimmel történő munkámra szeretnék koncentrálni.”

Partnerével, Charly Brownnal harmadik alkalommal lett hazája lovastusa bajnoka. „Már a magyar fiatal lovasok egy példaképe vagyok”, mondja Sárközi Csaba, „habár nálunk a fogathajtás és a díjugratás is népszerűbb.” A háromszoros magyar lovastusa bajnok díjugratóként kezdte, amikor tizenkét évvel ezelőtt Németországba érkezett.

Bár a díjugrató sportban sokkal több pénzt lehetett volna keresni, a 35 éves lovas mégis a lovastusának kötelezte el magát. „A military egy hatalmas fellendülést él meg”, - mondja Sárközi Csaba, „mindenek előtt Németországban és nálunk, a lüneburgi síkságon. Fontos számomra, ha sikeres akarsz lenni, akkor intenzíven, hosszútávon és alaposan kell dolgoznod a lovakkal. És éppen ez a szoros együttműködés az, amiért az én szívem dobog.”

A teljes német nyelvű cikk ITT érhető el.

Fotó: Hans Kall