Sárközi Csaba és Pintér Vanda EB előtti versenyei


Augusztus közepén az angliai Aston le Wallsban rendezik a CIC** Ländliche Európa-bajnokságot, melyen egyéni indulóként Sárközi Csaba képviseli hazánkat. Nem ez lesz első Ländliche EB-je, hiszen a 2009. évi nagykanizsai EB-n a Magyar Csapat tagjaként a legjobb hazai szerepléssel a 16. helyen végzett 54 induló között.

Csaba július második hétvégéjén a németországi Holzerodeban indult CIC** versenyen. A díjlovaglásban 66,35%-ot teljesítve 10. helyen állt, a terepet követően azonban feljött a 8. helyre. Hibátlan díjugatással végül a 35 fős mezőnyben a megtisztelő 6. helyezést szerezte meg.

„Nagyon elégedett vagyok, lovam remek formában van. A korábbi versenyen voltak bizonytalanságok, de most úgy érzem, jó erőnléti állapotban, felkészülten vághatunk neki a Ländliche EB-nek,” mondta boldogan a versenyt követően.

Két héttel később Sahrendorfban indult Csaba Charly Brownnal, ezúttal CIC*-on. A Compagel-Eventing-Cup 2011 versenyének 48 fős mezőnyében hibátlan terep és ugróeredménnyel ismét a 6. helyen végzett.

Ezen a versenyen nemcsak ő képviselte hazánkat, hiszen a CIC** versenyszámban indult Pintér Vanda, aki Gidrán Sovánkát lovagolta. A 2008-as belgiumi Ifjúsági Európa-bajnokság, a 2009-es nagykanizsai Ländliche EB és a 2010-es pardubicei Fiatal Lovas EB résztvevője idén a skóciai Blair Castle-ben megrendezésre kerülő Fiatal Lovas EB-n egyedüli magyarként fogja képviselni hazánkat. A kanizsai felkészülési verseny kiválóan sikerült Vanda számára, hiszen az akadály és időhiba nélküli terepet követően az ugrópályát is hibátlanul teljesítette és nyerte a CCI** versenyszámot. A németországi Sahrendorfban akadályhiba nélkül fejezte be a terepet, azonban tekintélyes időbüntetést kapott, az ugróban pedig egy fát ütött, így 36 induló között a 22. helyen végzett.

Gratulálunk mindkét lovasunk eddigi eredményeihez, és további sikeres felkészülést és jó szereplést kívánunk számukra!


Sárközi Csaba honlapja