Sárközi Csaba és Charly Brown a 2009. évi Magyar Bajnok


Sárközi Csaba nyerte az október 24-25. között Mátészalkán megrendezett Felnőtt Magyar Bajnokságot. Csaba és lova, Charly Brown a díjugrató pályán is hibátlanul teljesített, akárcsak az előző napi terepverseny során, így a díjlovaglás során begyűjtött 42,96 hibaponttal zárta a versenyt. Az ezüstérmes Egyed László és Clifton Ios, valamint a bronzérmes helyen záró Schaller Eszter és Igéret is hibátlan eredménnyel zárták a díjugratást, így előző napi eredményükkel, 50,56 illetve 60,70 hibaponttal zárták a versenyt. Negyedik Orbán Gabriella Cattanival (65,07), ötödik Pintér Vanda Gidrán Sovánkával (65,85), hatodik Bakonyi Noémi Ben Foxszal.

A győztes Sárközi Csaba tíz éve él Németországban, Nindorfban, edzője az olimpiai bajnok Andreas Dibowski. Csaba idén tavasszal tért vissza Magyarországra, hogy együtt készüljön a Magyar Csapattal a Ländliche Európa-bajnokságra. Charly Brownnal (tulajdonosa Cornelia von Bloh) a legjobb magyar eredményt érte el az említett versenyen, Nagykanizsán. Ezt követően visszatért Németországba. A hét elején érkezett újra Magyarországra, hogy megmérettesse magát a Magyar Bajnokságban is. Amint láttuk, felkészülése sikeres volt.

A Csapat OB első három helyezettjei a Magyar Póniklub Szövetség által delegált csapatok. Az élen a gidrán lovakkal induló csapat végzett, míg a második a Magyar Sportlovakkal, a harmadik pedig a telivérekkel induló csapat lett.


KÉPEK