Önkéntes


Az Önkéntes Segítők szerepvállalása az egyik legkomolyabb segítség, melyet egy verseny Szervező Bizottsága kaphat. Minden Önkéntes Segítő fontos tagja annak a nagy csapatnak, amelyben mindenki azért dolgozik, hogy a lehető legszínvonalasabb verseny kerüljön megrendezésre. Segítségükkel jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a csapat többi tagja, a Szervezők, a verseny Hivatalos Személyei (bírók, nemzetközi felügyelők, stewardok, pályatervező) eredményesen végezhessék munkájukat. Az Önkéntes Segítők szerepe ezért kiemelten fontos. Ezt hangsúlyozandó, a Szervező Bizottságok kifejezett figyelmet kívánnak fordítani a rendezvényen segítséget vállaló Önkéntesek összefogására és versenyre történő felkészítésére.

Ennek érdekében 2008-ban elindítottuk az Önkéntes Segítői Hálózatot. Közösségépítési törekvésünk célja olyan baráti kör kialakítása, amelyben örömmel dolgoznak mind a versenyek szervezői, mind az Önkéntesek. Amennyiben csatlakozni szeretnél a csapathoz, amely Magyarország legrangosabb military versenyeinek szervezését és lebonyolítását végzi, jelentkezz az onkentes@eventing.hu email címen. Ugyanitt további részletes információt kaphatsz a részvétellel kapcsolatban. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre személyes beszélgetés keretében is, illetve találkozhatsz a csapat jelenlegi tagjaival különböző összejöveteleinken.


Az alábbi feladatok várnak rád a verseny alatt:


Írnok
Ülsz egy bíró mellett a díjlovagló négyszögnél, és igyekszel elkapni a villámgyorsan érkező értékeléseket, majd azon nyomban bőszen le is írod azokat. Olvashatalan kézírás előnyt jelent.

Utak és Kapuk
Mosolyogj és integess mikor a lovasok elsétálnak előtted... megint... és megint... és megint. Kérj autogramot a pólódra. Figyeld, ahogy nő a fű. Kezdd előről. Vigyázz a dühös lovasokkal: pálcájuk van!

Terepverseny akadálybírók
Figyeld a fokozódó izgatottságot, amint vágtában közelít a lovas a rögzített akadályok felé. És még rádiót is kapsz! Jelentkezz minél előbb, hogy elcsíphesd a legfrankóbb akadályok valamelyikét! Mivel ez a munka igényli a legnagyobb felelősséget, csak gyakorlott önkénteseknek ajánlott.Önkéntes. Miért jó ez nekem???

Ajándéktárgyak
Belépők kiemelt nemzetközi versenyekre (CSIO Budapest, Lovas Világkupa)
Kaja & Pia
Szabad bejárás olyan területekre, melyeket a nézők nem látogathatnak
Akadálybírói képzés