Németország győzelme az FEI Lovastusa Nemzetek Dijának első fordulóján


A világ- és Európa-bajnok Michael Jung szerezte meg Németországnak a győzelmet a Franciaországban, Fontainebleau-ban megrendezett lovastusa FEI Nations Cup™ első fordulóján.

Jung három lovat lovagolva végig uralta a versenyt. Badmintonban lovagolt lovával, Leopinnal vezető pozícióban végzett, miután csupán két időhibapontot írtak hozzá az első napi 37.4 hibapontjához.

A német csapat további tagjai, Andreas Ostholt (Franco Jeas) egyéniben a hetedik helyen, míg Andreas Dibowski (FRH Fantasia) a huszonkettedik helyen végzett, így 14.8 hibapont különbséggel végeztek a hollandok előtt.

Ausztrália a díjlovaglás után a második helyen állt, ám sajnálatos módon kiestek, amikor Wendy Schaeffert kizárták a terepen, igy végül Franciaország került a harmadik helyre, 226.2 hibapontos teljesítménnyel.

Jung a díjlovaglást követően mindhárom lovával az élen állt, végül egyéniben a második és a negyedik helyet tudta megtartani. A lóval, mellyel az Olimpiára készül, La Biosthetique-Sammel, és Leopinnal is hibátlanul teljesített a díjugratásban, ám harmadik lovával, Weidezaunprofi’s River Of Joyjal sajnos 8 hibapontot szereztek, ami miatt eggyel lejjebb, a negyedik helyre csúsztak.

2009-ben, hazai pályán, Luhmühlenben debütált először CCI4*-on, amit La Biosthetique-Sam nevű lovával meg is nyert, és azóta egyre nagyobb sikereket ér el. Ugyanebben az évben a military világkupa döntőjén, Strzegomban (POL) is győzedelmeskedett, majd a Fontainebleau-ban megrendezett Európa-bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott.

2010-ben újra az FEI világkupa ranglista élén végzett és a Kentuckyban megrendezett Alltech FEI Lovas Világjátékokon egyéni világbajnoki címet szerzett, ismét Sam nevű lován, akit a tavalyi évben a luhmühleni Európa-bajnokságon egyéni és csapat aranyéremig lovagolt.

“Leopin a verseny elején izgatott volt, de aztán a terep közepére lenyugodott és végül hibátlanul teljesített, nagyon meg voltam vele elégedve” – mondta Jung. ”Samet is élvezet volt lovagolni. Nagyon jól ment már a melegítőben is, és ezt a teljesítményt tartotta a terep végéig. River of Joy még nem rendelkezik sok tapasztalattal, nincs még hozzászokva igazán ehhez a környezethez, talán ezért volt pár pici hibája, de összességében jól ugrott.”

Clayton Fredericks (AUS) tette teljessé a képet, harmadik helyen végzett, Bendigo nyergében.

„A hibátlan az hibátlan és meg vagyok elégedve. Még dolgoznunk kell a jobb eredmény érdekében, de ez egy jó bemelegítés volt. Tovább készülünk az Olimpiára, ez a verseny jó felkészülés volt” – mondta Fredericks.

„Fontainebleau méltó helyszíne volt az FEI Nations Cup Eventing első fordulójának” – nyilatkozta Catrin Norinder az FEI Lovastusa és Olimpiai Osztályának igazgatója.

“A világhírű, Grand-Parquet kiváló helyszín volt a lovastusa új csapatverseny-sorozatának elkezdéséhez, arról nem is beszélve, hogy nagyszerű volt hat nemzet legjobb lovasait és lovait látni versenyezni.”

“Nagyon várjuk a következő fordulót, amely az angliai Houghton Hallban lesz, és persze azt is, ahogy a versenysorozat tovább fejlődik.”

„Az új CICO verseny formátum nagyon jó és a franciák jól álltak hozzá” – mondta Fredericks. ”Több szövetségnek is mögé kéne sorakozni és támogatni. Remélhetőleg a következő helyszínen már több lovas fog részt venni.”


FEI Nations Cup™ Eventing csapat eredmények:

1. Németország: 172.2
2. Hollandia: 187.0
3. Franciaország: 226.2
4. Spanyolország: 314.4
5. Ausztrália: 1120.2
6. Nagy-Britannia: 1151.2


Egyéni eredmények (*csapattagok):

1. Michael Jung/Leopin (GER*) 37.4 + 2 + 0 = 39.4
2. Michael Jung/La Biosthetique-Sam FBW (GER) 35.6 + 5.6 + 0 = 41.2
3. Clayton Fredericks/Bendigo (AUS) 42.2 + 7.2 + 0 = 49.4
4. Michael Jung/Weidezaunprofi’s River Of Joy (GER) 38 + 4 + 8 = 50.0
5. Elaine Pen/Vira (NED*) 48.6 + 6.8 + 0 = 55.4
6. Lucinda Fredericks/Flying Finish (AUS*) 44.6 + 12.8 + 0 = 57.4
7. Andreas Ostholt/Franco Jeas (GER*) 43.4 + 15.2 + 0 = 58.6
8. Clayton Fredericks/Dunges Laurent Rose (AUS*) 46.4 + 8.4 + 8 = 62.8
9. Eric Vigeanel/Kalin De Burgo (FRA*) 51.8 + 3.6 + 8 = 63.4
10. Tim Lips/Concrex Oncarlos (NED*) 48.2 + 11.2 + 4 = 63.4

További eredmények: http://cico.ffe.com
FEI PRESS RELEASE