• David Evans
  David Evans
 • Richard Taylor
  Richard Taylor
 • Sárkány Hongkongban
  Sárkány Hongkongban
 • David farag
  David farag
 • Pályaépítés Hongkongban
  Pályaépítés Hongkongban

Military pályaépítő kurzus a hongkongi olimpia pályaépítője, David Evans vezetésével


Kétnapos intenzív pályaépítő továbbképzést és tréninget szervez a Lovastusa Szakbizottság. A kurzuson szó lesz az akadályépítés alapvető kivitelezési technikáiról, a szemelőtt tartandó irányelvekről, illetve a résztvevők gyakorlati tréning keretében lehetőséget kapnak arra, hogy a helyszínen gyakorljanak, illetve együtt dolgozzanak a világ egyik legelismertebb pályépítő párosával.
David Evans és Richard Taylor brit pályaépítők (http://www.dertminijumps.com/), a 2008 hongkongi olimpia tereppályájának kivitelezői a FEI Fejlesztési Programjának keretében látogatnak hazánkba, hogy az alagi tréningpályára tervezett versenyhez szükséges mobil akadályok egy részét a kurzus keretében - a résztvevők aktív segítségével - összeállítsák.
Mint ismeretes, Alag és Eger az idei évtől a FEI Fejlesztési Programjának keretében nagyszabású military pályaépítési beruházásokat folytat, annak érdekében, hogy a közeljövőben kiemelt nemzetközi versenyeknek adjanak otthont.

Képzés helye: Dunakeszi-Alag, Tréningpálya
Időpont: 2012. február 18-19. (kezdés mindennap 8 órakor)

A tréning során a mobil akadályok tervezésének és kivitelezésének alapjait mutatják be a kurzus vezetői. Rövid terepbejárást és tantermi beszélgetést követően a résztvevőkkel együtt folynak majd az építési munkálatok. A helyszínt biztosító versenyrendező (Nemzeti Lóverseny Kft.) szolgáltatja a szükséges alapanyagot, illetve a munkához szükséges alapvető szerszámokat. Emellett kérünk mindenkit, aki teheti, hozzon magával szerszámokat, melyek a faipari munkák során hasznosak lehetnek (láncfűrész, csiszoló, hálózatról üzemelő és akkus fúró, csavarhúzó, egyéb kézi szerszámok...)
Részvétel ingyenes.

A képzés a szakág versenyein pályaépítéssel foglalkozó szakemberek számára ajánlott. Ezen felül várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését, aki bármilyen okból kifolyólag szeretne megismerkedni a legújabb pályaépítési, kivitelezési trendekkel.
Jelentkezni a bazarg@eventing.hu email címen lehet. További információ ugyanitt.


A kurzusvezetőkről: 

David Evans és Richard Taylor (vagy ahogy sokan ismerik őket: DERT) Oxfordshire-ben élnek, de sok időt töltenek szerte a világban tereppályák és mobil akadályok tervezésével és építésével.

David az 1980-as évek végén a cumbriai Holker Horse Trials versenyen kezdte pályaépítő karrierjét, 1992-től pedig minden idejét ennek a munkának szenteli. 1998 óta dolgozik együtt Richard Taylorral. Ma már bármilyen szinten dolgoznak, a privát tréningpályáktól kezdve a Póni Klub pályákon keresztül a magas szintű nemzetközi versenyekig.

David és Richard, valamint az Evansjumps csapat építette a Mike Etherington Smith által tervezett 2008-as olimpiai pályát Hongkongban.

Leggyakrabban Mike Etherington Smith, Captain Mark Phillips, Ian Stark és Eric Winter által tervezett pályákat építenek Angliában, de dolgoznak Kanadában, az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában és - mint fent említettük - Hongkongban is. Gyakran kapnak felkérést kurzusok tartására (általában Anglián kívül), melyeken a pályaépítés, tervezés és biztonság kérdéseire térnek ki.


Szálláslehetőségek:

Part Café Étterem és Panzió
Kikelet Panzió
Zsember-I-Ker Kft. Munkavállalói Hotel


Étkezés Dunakeszin, pár kilométerre a helyszíntől.