Michael Jung az olimpiai bajnok


A Greenwich Parkban megrendezett kétfordulós díjugratás vésőkig izgalmasan alakult. Az első forduló után vezetett Sara Algotsson Ostholt, 2. helyen Michael Jung, 3. helyen Mary King állt. Egy verőhibán belül volt még a 4. Kristina Cook is. A terep után holtversenyben az élen álló Ingrid Klimke 9 hibaponttal, a 3. helyen álló Mark Todd 7 hibaponttal ért körbe az ugró pályán, így visszacsúsztak a 8. illetve 7. helyre.

A második fordulóban a 3. és 4. helyen álló két brit, Mary King és Kristina Cook két-két akadályt is vert. Jung hibátlanul ment, a versenyben vezető Algotsson Ostholt az utolsó oxert ütötte, így az egyéni olimpiai bajnok Michael Jung és Sam lett. A német páros 2010-ben megnyerte a Lovas Világjátékokat, tavaly pedig az Európa-bajnokságot. Ezüstérmes a svéd Sara Algotsson Ostholt és Wega, bronzérmes Sandra Auffarth és Opgun Louvo (Németország).

Csapatban olimpiai bajnok lett a címvédő Németország. Az aranyérmes csapat tagjai: Sandra Auffarth és Opgun Louvo, Michael Jung és Sam, Ingrid Klimke és Butts Abraxxas, Dirk Schrade és King Artus, Peter Thomsen és Barny. Ezüstérmes Nagy-Britannia, csapattagok: Kristina Cook, William Fox-Pitt, Mary King, Zara Phillips és Nicola Wilson. A bronzérmet Új-Zéland nyerte, a csapat tagjai: Andrew Nicolson, Jonathan Paget, Caroline Powell, Jonelle Richards és Mark Todd.

Az olimpia lovas programja csütörtökön díjlovaglással folytatódik a Greenwich Parkban.