Megjelentek a FEI új lovas piktogramjai


A sportban elért hatalmas fejlődés alkalmából megjelentek a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) hét szakágának új piktogramjai.

A hét szakág - díjugratás, díjlovaglás és para-díjlovaglás, lovastusa, fogathajtás és para-fogathajtás, távlovaglás, reining, lovastorna - lovas versenyeinek száma a FEI irányításával 2008 óta 33%-kal növekedett, 2012-ben a hét kontinensen több mint 3200 verseny került megrendezésre.

Az új piktogramok, Törökország fővárosában, Isztambulban a FEI Közgyűlésén kerültek bemutatásra, élénk színekkel testesítik meg a lovas szenvedélyt és életerőt, valamint ábrázolják az egyedülálló kapcsolatot sportolók és lovaik között.

A piktogramokat, amiket a FEI, a 133 nemzeti szövetség és a FEI versenyek rendezői használnak majd világszerte, egy nemzetközi tervezői verseny nyertes pályázata inspirálta, mely korábban a FEI facebook oldalán és weboldalán lett meghirdetve.

A pályázatra 17 országból összesen 85 beadvány érkezett, 15 és 74 éves kor közötti lovas rajongóktól, sportolóktól és tervezőktől.

Peder Fredricson, aki sikeresen kombinálja díjugrató (svéd olimpikon) és grafikus karrierjét, nyertes beadványát egy bizottság által összeállított listáról a FEI elnöke, Haya hercegnő választotta ki. A bizottság tagjai többek között Kevin Staut, az egyik legsikeresebb francia díjugrató és az első sportolók képviselője a FEI Igazgatói Bizottságában, Lambis Nikolaou, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Kulturális és Oktatási Testületének elnöke és nemzetközi grafikus specialisták voltak.

„Lovasként tudom, hogyan kell megjelenni a piktogramoknak, helyes arányoknak, kapcsolatnak és mozgásnak. Nagyon örülök, hogy elkészítettem és büszke vagyok, hogy az én tervem lett kiválasztva.” - mondta Peder Fredricson, aki lovastusa sportban kezdte karrierjét, ifjúsági lovasként két aranyérmet nyert az 1989-es Európa-bajnokságon és 14. helyen végzett a 1992-es Olimpiai Játékokon. 2000 óta a díjugratásra koncentrál, 2004-ben debütált Athénban az olimpián, ahol az egyéni versenyben a negyedik helyet szerezte meg és nélkülözhetetlen szerepet játszott a svéd csapat ezüstéremmének megnyerésében.

A FEI új piktogramjai és történetük a következő videón látható: 

 


„Az online tervezői versenyünkre érkezett beadványok káprázatosak voltak, és tökéletesen ábrázolták, hogy milyen nagy jelenleg az érdeklődés és a részvétel a lovassportban.” - mondta a FEI elnöke, Haya hercegnő.

„Örülünk, hogy a győztes terv piktogramjait a lovas társadalom egy tagja készítette.”

„A lovassportban világszerte tapasztalható a rekordméretű növekedés, ezt figyelembe véve, a FEI versenyek számának emelkedését és a minden kontinensre kiterjedő folyamatos fejlődést várjuk el, tehát itt volt az ideje az új, egységes megjelenés bevezetésének.”

Peder Fredicson két VIP jegyet, egy legújabb iPadet és a FEI TV, a FEI hivatalos csatornájának egy éves előfizetését tartalmazó ajándékcsomagot kapott.


FEI PRESS RELEASE