Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-13


Szeptember 13. Vasárnap, Cross

Ma 9-kor kezdődött a terepverseny.

Elsőként Pintér Vanda startolt Sovánkával. Vanda a Tőle megszokott magabiztossággal és elszántsággal lovagolta végig a terepet. A ló meggyőzően ugrott.
A tegnapi pályanézés során a perceket a terepviszonyoknak megfelelően határoztuk meg a sok emelkedő és erdei kanyargós szakaszok miatt.
Vanda mindenhol a tervnek megfelelő iramban, Sovánka erejét jól beosztva pontosan az alapidőre érkezett. 7’47-re lovagolt 7’46’98-at.

Másodiknak Gelencsér Zsanett startolt Viktóriával. A pálya első felében a páros lendületesen és magabiztosan haladt, míg egy árok- szűk sövény kombináció megoldhatatlan feladatot jelentett a számukra.
A mezőny jellemzően a legtöbb hibát itt követte el, ami nem menti fel a lovast, hiszen az első ellenszegülés az elégtelen iram, illetve lendület eredménye volt.
Zsanett számára itt befejeződött a verseny.

Második csapattagként Szabó Brigi lovagolta Oktogont. A melegítés alatt is jól ugrott a ló, ami forma a pálya során is végig megőrizhetőnek bizonyult.
Sikerült Briginek folyamatosan állandó iramot tartva, jó távolságokkal a ló önbizalmát ugrásról ugrásra növelve Oktogont időn belül akadályhiba nélkül a célba vezetni.

Következett Udvarhelyi  Anna Őzikével. Meggyőződésemet, hogy az együttes méltán szerepel ezen a versenyen, igazolta az, hogy Anna minden probléma nélkül, kifejezetten szép lovaglással vezette Őzikét a célba. Akadályhiba nélkül, a félvér kancát 8mp késéssel lovagolva sokat javított egyéni helyezésén.

Schaller Eszter következett Mayenne-nel. A melegítés alatt Mayenne hisztis, nehezen lovagolható volt. A felvételek nehezen mentek át rajta, erősen tiltakozott minden olyan segítség ellen, ami az iram csökkentését célozta.
A pálya közepén egy kombinációban szerzett 20 hp. után Eszter a helyzet adta lehetőségekhez képest erősen megdorgálta, innen a ló jól teljesített.

Cattani és Orbán Gabika maradt a sor végére. Biztosan ugró ló, Gabika jól bírta fejjel és szuflával. Akadályhiba nélkül fejezték be a pályát, 12 mp időtúllépéssel. Az ugrások előtt talán indokolatlanul korán kezdte a lovat rendezni, ez okozta az alapidő túllépést.

Jól lovagoltak a lányok. Van két pártaszél problémánk, amin rajta vagyunk. Hosszú éjszakánk lesz.

Reggel 8-kor kondi vizsga…


Waregem, 2009-09-13 20h35’

Schaller Gábor
szövetségi kapitányEgyéni eredmények a terepversenyt követően
Csapat eredmények a terepversenyt követően

 

A verseny honlapját megtekintheti itt.

A Magyar Ifjúsági Lovastusa Válogatott bemutatkozó anyagát megtekintheti itt.

Korábbi beszámolóinkat itt olvashatja:
Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-12
Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-11
Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-10
Úton a csapat
Ifjúsági lovasaink készülnek a nagy megmérettetésre


Figyelje honlapunkat, ahol folyamatos közvetítést adunk a csapatról, illetve az Európa-bajnokságról.