Felnőtt Magyar Bajnokság - Kaposvár


2012. október 5-7. között nemzetközi és nemzeti lovastusa verseny került megrendezésre Kaposváron, összesen hetvennyolc lovas, öt versenyszámban indult. Tíz páros nevezett a 2012. évi Felnőtt Magyar Bajnokságért, kettővel több, mint az előző évben. Díjlovaglást követően Sárközi Csaba és Charly Brown vezetett, tőle 9,7 hibaponttal lemaradva, második helyen állt Pintér Vanda é Gidrán Sovánka, őt követte Egyed László és My Win.

Sárközi Csaba megtartotta első helyét a terepverseny után is, 41,4 hibaponttal 12,2 pontos előnyel várta a vasárnapi díjugratást. Pintér Vanda lova, Gidrán Sovánka egyszer ellenszegült a terepen, így a hibátlanul teljesítő Egyed László és My Win (53,6 hp), valamint Tuska Pál és Rádiháza Alfa (56,9 hp) feljött a második és harmadik helyre. Negyedik ekkor Szabó Orsolya és Zizi St. John’s (59,1 hp) volt, a páros 5,2 hibapontot az alapidő túllépésért kapott. Az ezüst és bronzéremért végig nyitott maradt a verseny - hiszen kevesebb, mint 4 hibapont választotta el a lovasokat egymástól.

Díjugratásban Sárközi Csaba és Charly Brown egy ellenszegülésért 4, az alapidő túllépésért 1 hibapontot kapott, így 46,4 hibaponttal zárta a versenyt. Tuska Pál hibátlanul teljesített, így feljött a második helyre, harmadik az ugróban egy akadályt verő Szabó Orsolya - Zizi St. John’s páros lett.

A 2012. évi Felnőtt Magyar Bajnokság aranyérmese Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) és Charly Brown. Ezüstérmes Tuska Pál (Határőr Dózsa SE) és Rádiháza Alfa, bronzérmes Szabó Orsolya (Somogyjádi Szabadidő SE) és Zizi St. John’s. Gratulálunk!

A verseny részletes eredménye ITT érhető el.

Képek a versenyről.