Fábiáni Derby


Augusztus végén kerül megrendezésre a Duna-Alpesi Kupa Fogathatjó Verseny Fábiánsebestyénben. A rendezők a fogatsport rajongói mellett a többi lovas szakág versenyzőit és nézőit is várják a rendezvényre. Augusztus 24-én kizárólag a military szakág lovasai számára kiírt derby versenyszámmal kívánják bemutatni a lovastusa sport szépségeit. A 200 ezer forint összdíjazással zajló bemutató versenyre legfeljebb 20 lovas nevezhet, lovasonként maximum 2-2 lóval.

A 600-800 méteres pályán 15-22 db, 115 cm-nél nem magasabb, verhető akadály kerül majd elhelyezésre, melyek fix elemeket is tartalmaznak. A verseny kétfordulós elbírálás szerint kerül lebonyolításra. A pálya teljesítése során military corss öltözék viselése kötelező. A verseny csak a lovastusa szakág lovasai számára nyitott, akik idén, vagy a tavalyi év folyamán már részt vettek a szakág valamely versenyén.

Minden egyéb részlet megtaláható a
versenykiírásban.

A tervek szerint a most elkészülő akadályparkot a rendező tovább bővíti és a jövő évtől A0 és A kategóriák számára már hivatalos minősítő versenyt is rendeznek majd a fábiánsebestyéni lovas központban.


A rendezvény honlapja