Eger


Vadonatúj pálya kerül kialakításra történelmi városunk, Eger1 2 mellett. A rendezők célja egy olyan lovasközpont létrehozása, ahol ló és lovas optimális körülmények között versenyezhet és készülhet fel a világ legkomolyabb nemzetközi versenyeire.

A lovastusa szakágban igen komoly fejlesztések vannak kilátásban: a FEI Fejlesztési Programja keretében olyan új versenyhelyszíneket kell kialakítani a partnerként résztvevő rendezőknek, melyek néhány év múlva lehetőséget adnak hazánk és a nemzetközi régió lovasai számára, hogy azokon olimpiai kvótát szerezzenek. Ez a fejlesztés, melyet szakmailag a FEI koordinál, tehát néhány új versenyhelyszínre koncentrál majd, azonban a tervek szerint mindez pozitív hatással lesz a többi hazai versenyre is, így még inkább elősegíti a sportolók sikeres felkészülését – mind a nemzetközi szintre, mind a rangosabb nemzetközi versenyekre. A 2011-ben terepszemlét tartott FEI szakemberek, Andrew Griffiths (TD) és Ronald Alexander (pályatervező) véleménye alapján az alagi tréningpálya kiváló lehetőséget biztosít majd a legmagasabb színvonalú, akár az olimpiai kvalifikáció megszerzéséhez szükséges versenyek számára is. Hasonlóan fontos szerepet kap a Karl Paar által tervezett, Egerben kialakításra kerülő military pálya, ahol hosszú távon szintén a Európa-bajnokságokra és olimpiákra történő felkészülés támogatása, elősegítése a cél. Az első versenyek mindkét új helyszínen a 2012-es szezon vége felé várhatók.

Az elmúlt években a tereppálya területét jelentősen átalakították és gyönyörű akadályok kerültek felépítésre. Az osztrák Karl Paar és magyar kollégája, Jobbik Ákos segítségével a pálya készen áll a versenyzők fogadására. Az optimális talaj létrehozásán folyamatosan dolgoztak a híres egri szőlőültetvények dombjai alatt, így a park kiváló lehetőséget kínál - lovasoknak és nézőknek egyaránt - egy igényes és izgalmas versenyre.

Az első verseny szeptember 28-29-én, két kategóriában kerül megrendezésre, A0, a legalacsonyabb haza kategória és CIC*, a nemezközi kategóriák első lépcsőfoka. A debütálást több kategória követ majd jövőre, valamint az ígérkező szponzorációval a régió fontos versenyének háttere is biztosítva lesz, tudtuk meg Fodor Tamástól, a Szervező Bizottság vezetőjétől.


A területrendezés folyamatban van, a terepakadályok kivitelezését már elkezdték.
A munkálatok során készített felvételeket az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

KÉPEK
 
Ugrás a Rendező honlapjára.
 NEMZETKÖZI CIC* LOVASTUSA VERSENY
NEMZETI CNC-A0 LOVASTUSA VERSENY
2013. szeptember 28-29.

A verseny elmarad!

Nemzetközi versenykiírás (pdf) (Nevezési oldal)
Nemzeti versenykiírás elérhető a Nevezési oldalon