Díjlovaglás után vezet a japán Oiwa


Gyönyörű helyszínen, végre a rendező város szívében, a Greenwich Parkban kerül megrendezésre az olimpia lovas versenyszámai. Szombaton és vasárnap került lebonyolításra a lovastusa szakág díjlovaglása, amiben 74 páros állt starthoz. Az időjárásra jellemző volt az eső és a szél, vasárnap 10 percre meg is kellett szakítani a versenyt.

A díjlovaglást követően vezet a japán Yoshiaki Oiwa és Noonday de Conde 38,1 hibaponttal. 2. helyen az olasz Stefano Brecciaroli és Apollo WD Wendi Kurt Hoev áll 0,4 hibaponttal lemaradva, őt követi Mark Todd és Campino 39, 1 hibaponttal. A 4. helyen holtversenyben áll a négy éve olimpiai bajnok német csapat tagja, Ingrid Klimke és a svéd Sara Algotsson Ostholt. Nagyon szoros a verseny, a 14. helyen álló Kristina Cook és a vezető japán lovas között is mindössze 3,9 hibapont a különbség.

A magyar O’Féltíz a tőle megszokott módon kezdett, a díjlovaglást a mezőny végén zárta Harald Ambros. 69,5 hibaponttal a 71. helyről, bizakodva várja a folytatást, hiszen a terep verseny az osztrák páros erősségei közé tartozik.

Csapatban vezet Németország, 2. Ausztrália, 3. helyen Nagy-Britannia. Egymástól alig pár pont választja el a csapatokat, a terep verseny nagyon fontos lesz, ami ma helyi idő szerint 12:30-kor kezdődik. O’Féltíz 14:14-kor indul a terepen. Gyönyörű akadályok és kiváló talaj várja a lovasokat a Greenwich Parkban.