Bírói kurzus Kaposváron


A Lovastusa Szakág Elnöksége kiemelt figyelmet kíván fordítani a lovastusa sportban tevékenykedő szakemberek képzésére, ezért májusban - a kaposvári nemzetközi lovastusa verseny alatt - bírói kurzust szervez.

A kurzust a verseny bírói testületének elnöke, Conte Giulio Pocci, a FEI hivatalos nemzetközi bírója vezeti majd. Pocci úr 1984 óta „O" minősítésű bíró, amely a legmagasabb szintet jelenti a nemzetközi bírók között - kevesebb mint tíz bíró tevékenykedik ezen a szinten a military sportban. Számtalan kontinens bajnokság (Európa-bajnokság, Ázsiai Játékok, Pánamerikai Játékok) vezető bírója volt már, illetve többször bíráskodott a világ legrangosabb versenyein Burghleyben és Badmintonban. Rendszeresen tart FEI bírói képzéseket a világban, és örömmel vállalta a hazai nemzeti bírók szakmai képzését is.

Amennyiben a lovasok és edzők részéről igény mutatkozik az iránt, hogy Pocci úr részletesen ismertesse a gyakorlatban, hogy az egyes feladatok értékelése során mit vesz figyelembe, mire fektet kifejezett hangsúlyt a különböző kategóriáknál, akkor lehetőség lesz csütörtökön délután/este hangosítás mellett független lovasok bírálatára (a bíró kihangosítva értékeli a látott lovaglást és kommentálja véleményét). Cél az, hogy a lovasok (és edzőik) tisztában legyenek azzal, milyen elvárásokat támaszt velük szemben a bíró.

A kurzus programja letölthető INNEN.

Jelentkezés illetve további információ a bazarg@eventing.hu email címen.