Bejelentették a 2014-es Alltech FEI Lovas Világjátékok tesztversenyeinek időpontjait


2013-ban négy szakág tesztversenye kerül megrendezésre, a további két szakág versenye 2014-ben a normandiai Alltech FEI Lovas Világjátékokra való felkészülése közben lesz megtartva.

Tesztversenyek időpontjai és helyszínei:

Távlovaglás - Augusztus 16., Sartilly
Lovastusa - Augusztus 16-18., Haras du Pin és Caen
Fogathajtás - Augusztus 22-25., Caen
Reining - Október 20., Caen

Díjugratás és díjlovaglás tesztversenye 2014 júniusában lesz megrendezve.

„A rendező bizottság és a FEI szoros együttműködésben dolgozik, hogy a tesztversenyek színvonala a lehető legmagasabb legyen és biztosítsák a 2014-es Alltech FEI Lovas Világjátékok legjobb minőségét.” - mondta a FEI főtitkára, Ingmar De Vos.

„Tesztversenyek hat szakágban kerülnek megrendezésre, lovastornában és para-lovaglásban pedig nem lesznek speciális tesztversenyek, minden technikai szempontot megvizsgálnak, hogy biztosítva legyen az azonos, kiváló színvonal a verseny minden szakágában.”

A világjátékok szervező bizottsága megerősítette, hogy a lovastusa díjlovaglás és a terep feladata Haras du Pinben, míg a díjugratás a fő stadionban - Stade Ornano - Caenban lesz megtartva.

„Haras du Pin híres az infrastruktúrája minőségéről és a FEI nagyon elégedett, hogy elfogadásra kerültek a végső tervek, melyek a lovak jólétét messzemenőkig szolgáló követelményeinknek is megfelelnek.” - jegyezte meg Ingmar De Vos.

A 2018-as FEI Lovas Világjátékok jövőjét tekintve Rabat (MAR) visszalépett a pályázattól.

„Lalla Amina hercegnő szomorú halála azt jelentette, hogy a marokkóiak elveszítették a 2018-as FEI Lovas Világjátékok pályázatának vezető egyéniségét.” - mondta Ingmar De Vos. „Két erős pályázatunk van 2018-ra Kanadából és Ausztriából, reméljük Marokkó 2022-ra újra pályázni tud.”

Bromont (CAN) és Bécs (AUT) továbbra is versenyben van a 2018-as FEI Lovas Világjátékok rendezési jogának elnyerésére. A rendező város 2013 tavaszán a FEI közgyűlésén lesz kiválasztva.

FEI PRESS RELEASE